• 74 8141 201
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 WNIOSEK O PRZYJĘCIE KANDYDATA DO SZKOŁY PONADPODSTAWOWEJ

 

               OFERTA SZKOŁY NA ROK 2022/2023

 

LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE

KLASA MUNDUROWA

Oferujemy naszym uczniom:

- Szkolenia i kursy dla klas mundurowych, obejmujące tematykę wojskowości;

-Zajęcia z zakresu wojskowości i policji prowadzone są przez wysoko wykwalifikowaną kadrę;

- Zajęcia wychowania fizycznego rozszerzone o zajęcia na basenie, wyjazdy na narty zjazdowe i biegowe;

-Przygotowanie do testów sprawnościowych na wybrane uczelnie mundurowe;

-Organizujemy różnorodne wyjazdy, które dają możliwość poznania sposobu działania służb mundurowych;

-Przedmioty dodatkowe: Kartografia, Edukacja o służbach mundurowych;

-Rozszerzone przedmioty: Wiedza o społeczeństwie, Historia, Język angielski

-Przygotowanie do nauki na wyższych uczelniach, na kierunkach administracja publiczna, bezpieczeństwo i porządek publiczny, prawo, politologia, stosunki międzynarodowe, a także w szkołach mundurowych różnego stopnia.

prezentacjaLO 1

 

TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH Z ELEMENTAMI  DIETETYKI/CUKIERNICTWA

Oferujemy naszym uczniom:

-Specjalistyczne pracownie gastronomiczne;

-Naukę z mistrzami kuchni, barmanami, restauratorami;

-Zagraniczne staże i wyjazdy, praktyki w renomowanych restauracjach;

-Pewną pracę w obiektach gastronomicznych regionu;

-Darmowe kursy zawodowe:  np. barmański, baristy, carvingu

-Naukę posługiwania się nowoczesnym sprzętem i urządzeniami z zakresu gastronomii;

-Przedmioty dodatkowe: Dietetyka, Podstawy cukiernictwa

-Przedmioty rozszerzone: Biologia, Język angielski

Znajdziesz ciekawą pracę jako :

-kucharz lub szef kuchni w różnego rodzaju zakładach gastronomicznych:

restauracjach, cukierniach, hotelach, pubach, barach, kawiarniach i

pensjonatach a także  na promach,  statkach i innych środkach transportu, w firmach cateringowych,

-kierownik do spraw żywienia w zakładach żywienia zbiorowego, gospodarstwach agroturystycznych,

–manager zakładu gastronomicznego,

–organizator imprez okolicznościowych,

–mistrz sztuki kulinarnej,

–doradca w zakresie prawidłowego żywienia i dietetyki

Technikumprezentacja 1Technikumprezentacja 1Technikumprezentacja 1Technikumprezentacja 1Technikumprezentacja 1Technikumprezentacja 1Technikumprezentacja 1

 

 

 

 

 

 


© 2022 ZSS Stronie Śląskie.